Strona Główna forum kujaw i pomorza

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Polecamy : Usługi Informatyczne • oraz wtyczki firefox •polecamy też Piłkarskie stadiony świataForum InformatycznePortal dzielnicy BydgoszczyForum Kujaw i PomorzaForum erotycznecanyon zegarkiForum OprogramowaniaMieszkania w BydgoszczyPraca w Toruniu

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile zdjęć dla klienta - ślub
Autor Wiadomość
Agraf 

Wysłany: 2009-10-28, 21:44   Ile zdjęć dla klienta - ślub

Interesuje mnie ww. kwestia, słyszę różne, często dość fantastyczne liczby (mój znajomy obiecuje 1500), wiem, że część fotografów oddaje poniżej 100 zdjęć, szukam złotego środka. Aha używałem opcji szukaj, niestety z niesatysfakcjonującym skutkiem.

Sebastian 
Administrator
administrator

Wysłany: 2009-10-28, 21:46   

ze 200-300 na płycie?

Agraf 

Wysłany: 2009-10-28, 21:48   

z jednej strony też mi się tak wydaje, ale z drugiej obrobienie 300 rawów jest dość pracochłonne, ale możliwe, ostatnio oddawałem 500, no i zastanawiam się czy nie za dużo, lepiej chyba mniej zdjęć z dokładniejszą obróbką. Moj kolega wrócił z repoglamour i mówił mi liczby w stylu 90 zdjęć, chyba jestem jeszcze za bardzo leszczem, żeby się na coś takiego porywać.

Martynka

Wysłany: 2009-10-29, 15:19   

Agraf, zajrzyj w niektóre miejsca, np.http://fotostory.pl/oferta.html i zobacz ile za co biorą. Tylko pamiętaj - jeśli jesteś amatorem zastrzeż, że zdjęcia nie będą supercudne i zawołaj mniej :)

fotoprimo 
fotoprimo

Wysłany: 2009-11-01, 19:38   

nigdy nie stawiaj na ilość zdjęć ale na jakość, różnorodności ujęć, cyfrówką można "wypstrykać" 1000 zdjęć w mig

mój reportaż ślubny zawiera minimum 700 fotek zależy to od ilości gości, wielkości i miejsca pleneru, programu art wesela, przy było tez błogosławieństwo, przygotowania itd.

a najbardziej rozbudowana wersja z sesją narzeczeńską zawierała 2000 zdjęć

malytaki

Wysłany: 2009-11-03, 15:54   

Ja myślę, że optymalną ilością jest baza 200-250 zdjęć.
Dla każdego nowożeńca oglądanie zdjęć ślubnych jest piękną chwilą, ale po oglądnięciu pewnej ilości zdjęć następne przestają już być tak interesujące. A poza tym oczy się szybciej psują :))

luqx 

Wysłany: 2009-11-04, 20:13   

Ostatnio miałem ślub i znajomy fotograf pstrykał fotki z kościoła było około 100 może trochę więcej zdjęć , plener było ponad 100 zdjęć . Moim zdaniem z większa ilością zdjęć mogło by być trudno no bo w kościele z pomysłami raczej ciężko i szybko się ujęcia wyczerpują a z plenerem to już hulaj duszo....

rainbowwarrior

Wysłany: 2010-02-22, 13:45   

Też się zastanawiam czy młodzi jeśli dostaną 1000 czy 2000 zdjęć to dotrwają do końca w ich oglądaniu. Myślę, że ok. 200 to rozsądna ilosć zdjęć.

pollana 

Wysłany: 2010-03-03, 19:47   

Ja z mojego ślubu i wesela miałam 300 zdjęć. Oczywiście niektóre ujęcia się powtarzały, także domyślam się, że gdyby było tych zdjęć więcej, to umarłabym z nudów.
Zresztą miałam okazję oglądać zdjęcia ze ślubu znajomej, było ich 1500 i powiem szczerze, że nie miałam siły ich oglądać, bo jedno zdjęcie i pięć ujęć...Może za mało pomysłowy był
ten fotograf, albo chciał zabłysnąć ilością zdjęć.
Moim skromnym zdaniem 250-300 to odpowiednia ilość ;-)

Martynka

Wysłany: 2010-04-02, 17:08   

Myślę że 200, ale zrobionych z pomysłem :)

needphones

Wysłany: 2010-05-06, 15:02   

Moja siorka dostała niecałe 1000 fotek w bardzo wysokich rozdzielczościach i najwięcej było jak wiadomo z wesela i poprawin, a do tego ślub, plener, przygotowania do ślubu i zdjęcia z przed całego zamieszania zamążpójścia ;)
Ktoś może powiedzieć, że dużo, jednak to jest super pamiątka i teoretycznie raz w życiu taka akcja ;p
A kwestia pokazu tych fotek może być indywidualna i przecież nie trzeba pokazywać wszystkich, tylko samemu można wybrać najciekawsze do pokazu slajdów ;)
Ostatnio zmieniony przez Martynka 2010-08-08, 01:43, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu